Albán krémes/Amerikai krémes
Ezt a sütit nagyon gyakran készítette nekünk a Nagymamám. Most én is megcsináltam picit átalakítva, de így is eszméletlen finom lett és felidézett minden gyerekkori emléket.
A tésztája lisztmentes "piskóta", a krém nagyon finom főzött krém és ezt megkoronázza a lágy tejszínhab.
Mindenképp próbáljátok ki ti is.
📽Videó az elkészítésről ide kattintva elérhető
⏲️ Sütés: Alsó-felső sütés
Hőfok: 180°
Idő: 15 perc
A tészta hozzávalói:
- 5 db tojás
- 100 ml víz
- 7 gramm sütőpor
- 70 gramm 1:4 édesítőszer
- 65 gramm keserű kakaópor
- 5 db tojás
- 100 ml víz
- 7 gramm sütőpor
- 70 gramm 1:4 édesítőszer
- 65 gramm keserű kakaópor
A krém hozzávalói:
- 60 g vaníliás puding
- 2 db tojás
- 7 evőkanál édesítő (eritrit, xilit)
- 1 evőkanál liszt
- 125 g Rama
- 750 ml tej
- 1/2 csomag nagy zacskós zselatin (20 g) vagy két kis zacskós (10 g)
- 60 g vaníliás puding
- 2 db tojás
- 7 evőkanál édesítő (eritrit, xilit)
- 1 evőkanál liszt
- 125 g Rama
- 750 ml tej
- 1/2 csomag nagy zacskós zselatin (20 g) vagy két kis zacskós (10 g)
A tetejére:
- 300 ml cukormentes habtejszín
- édesítőszer ízlés szerint
- 300 ml cukormentes habtejszín
- édesítőszer ízlés szerint
◾️A piskótához egy tálba összekeverjük az összevalókat kézi habverővel.
◾️Sütőpapíros tepsibe tesszük és 180 C fokra előmelegített sütőben sütjük 15 percig.
◾️A pudingot, a zselatint, a tojások sárgáját, az édesítőt és a lisztet egy pici tejjel elkeverjük.
◾️Hozzáadjuk többi tejhez és sűrűre főzzük.
◾️Habbá verjük a tojások fehérjét, a margarint pedig összedaraboljuk.
◾️Ha a tejet levettük a tűzről, még forrón hozzáadjuk a margarint és a habot.
◾️Óvatosan a tésztára KANALAZZUK (fontos, hogy kanalazzuk, és ne öntsük, mert összetörik).
◾️Kb. 1 órára hideg helyre tesszük.
◾️Ezután a tejszínt az édesítővel habbá verjük, és a krémre kenjük.
💡Tipp: Tálalás meghintjük kakaóporral.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése