Amerikai áfonyás-citromos kenyér🍋🫐
Elég sok áfonya maradt a hétvégéről otthon és maradékmentés céljából kerestem egy jó receptet hozzá.
Erre a sütire For Her blog Instagram oldalán bukkantam rá. Sütés után puha és szaftos, igazi abbahagyhatatlan süti!!
⏲️ Sütés: Hőlégkeverés
Hőfok: 175°
Idő: 45 perc
Idő: 45 perc
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 120 g görög joghurt
- 50 g olaj
- 50 g 1:4 édesítőszer
- 1 teáskanál vaníliakivonat vagy -aroma
- 1 Bio citrom
- 150 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 50 g finomliszt
- ½ csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 125 g áfonya
- 2 tojás
- 120 g görög joghurt
- 50 g olaj
- 50 g 1:4 édesítőszer
- 1 teáskanál vaníliakivonat vagy -aroma
- 1 Bio citrom
- 150 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 50 g finomliszt
- ½ csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 125 g áfonya
◾️A sütőt légkeveréses módban előmelegítjük 175 °C-ra.
◾️Egy 22×12 cm-es kenyérformát használunk: a sütőformát sütőpapírral béleljük.
◾️A tojást, a joghurtot, a kókuszolajat, az édesítőszert, a vaníliát, a megmosott citrom reszelt héját és kifacsart levét alaposan elkeverjük.
◾️Az átszitált liszteket elvegyítjük a sütőporral és a sóval.
◾️A joghurtos keverékbe szórjuk, majd spatulával az egészet átforgatjuk. (A joghurt minőségétől függően még 1 evőkanálnyival lazíthatjuk a tésztát – erre akkor lehet szükség, ha szilárdabb, kevésbé folyós a joghurt.)
◾️Az áfonyát pár mozdulattal belekeverjük.
◾️Az előkészített formába simítjuk, és 45 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)
◾️Pár perc után kiemeljük a formából, és rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
◾️Szeletekre vágva kínáljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése