3bit szelet

Ha ismeritek a csokit, amiről ez a finomság a nevét kapta kitalálhatjátok, hogy egy kekszes sütiről van szó.

Az alap egy diós tésztalap. Ha megsült jöhet rá sárgakrém, a keksz majd a barna krém is. A tetejére tejszínhab megy.

Sütési hőfok: 180°
Sütési idő: 25 perc

A tészta hozzávalói:
- 6 tojásfehérje
- 1 evőkanál 1:4 édesítőszer
- 1 evőkanál olaj
- 2 teljes kiőrlésű liszt
- ½ csomag sütőpor
- 2 evőkanál teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
- 150 g durvára vágott dió
+ cukormentes keksz a rétegezéshez

A krém hozzávalói:
- 2 csomag vaníliás puding
- 800 ml tej
- 250 g margarin
- 62 g 1:4 por édesítő
- 1 csomag Dr. Oetker zero vanillin cukor
- 50 g kakaópor

A tetejére:
- 250 ml habtejszín + ha szükséges édesítőszer hozzá

◾️A tojások fehérjét az édesítővel habbá verjük. 
◾️Hozzáadjuk az olajat, a lisztet, a zsemlemorzsát és a sütőport. 
◾️Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, rászórjuk a diót és 180°-ra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
◾️A pudingokat megfőzzük a tejben és kihűtjük. 
◾️A margarint az édesítővel kikeverjük és a kihűlt pudinghoz adjuk. 
◾️Elfelezzük a krémet és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport.
◾️A tésztát megkenjük a sárga krémmel, erre kerül egy sor keksz, majd a barna krém és a felvert tejszínhab.







Megjegyzések

Népszerű bejegyzések