Sült alma gesztenyével 🍎🌰

Ez a sült alma az egyik legegyszerűbb mégis legfinomabb 🎄 Karácsonyi 🎄 desszert ami kóstoltam 😊.

Pár évvel ezelőtt Apukám várt minket vele, amikor az ünnepek idején meglátogattuk.

Én annyit módosítottam a recepten, hogy cukormentesre alakítottam és vaníliasodót is készítettem mellé, de nélküle is nagyon-nagyon finom 🥰.

⏲️ Sütés: Alsó-felső sütés

Hőfok: 170°
Idő: 20-30 perc

Hozzávalók:
- 4 nagyobb alma
- 250 g natúr gesztenyemassza
- 100 g cukormentes kakaós keksz
- 100 g darált dió
- rumaroma, ízlés szerint
- édesítőszer, ízlés szerint

◾️Az almákat megmossuk és a tetejüket levágjuk úgy, hogy a töltés után majd vissza tudjuk tenni rájuk.
◾️A belsejüket egy kanál vagy kés segítségével kivájjuk, de ne vékonyítsuk el túlságosan a szélét.
◾️A gesztenyemasszát, a diót, a kekszet, az édesítőt és a rumaromát összedolgozzuk.
◾️A tölteléket az almákba halmozzuk egyenlően és mehetnek rájuk a "kalapok" is.
◾️Egy kisebb tepsibe vagy sütőedénybe tesszük az almákat és 170°-ra előmelegített sütőben 20-30 percet sütjük.

💡Tipp: Vaníliasodóval is tálalhatjuk.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések