Őzgerincformában sült csirkemell
Nagyon mutatós eleme lehet egy hidegtálnak, de melegen is nagyon finom fogás ez a különleges csirkemell.
A húsos masszát baconbe göngyöljük, és ahogy már említettem, szerintem az a fogás, amiben bacon van csak finom lehet 😊.
Sütési idő: 180°
Sütési idő: 70 perc
Sütési idő: 70 perc
Hozzávalók:
- 200 g bacon
- kb. 500 g csirkemell
- 2 kanál liszt
- 2 tojás
- 150 g reszelt sajt
- 250 g tejföl
- 2 kockasajt
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- + a tetejére tejföl a kenéshez
- kb. 500 g csirkemell
- 2 kanál liszt
- 2 tojás
- 150 g reszelt sajt
- 250 g tejföl
- 2 kockasajt
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- + a tetejére tejföl a kenéshez
◾️A csirkemellet kockára vágjuk.
◾️Hozzáadjuk a tejfölt, a lisztet, a reszelt sajtot, a tojást, a kocka sajtot, a fokhagymát és ízlés szerint fűszerezzük.
◾️Egy őzgerincformát kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibélelünk baconnel úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából.
◾️Ezt követően beleöntjük a masszát.
◾️A kilógó bacont ráhajtogatjuk a masszára és hosszában még lefedjük két csíkkal.
◾️A tetejét tejföllel megkenjük és 180°-ra előmelegített sütőben 50 percet sütjük.
◾️Ezután egy sütőpapíros tepsire kiborítjuk a húst és még 15-20 percet sütjük.
◾️Szeletelés előtt mindenképpen várjuk meg még kicsit hűl.
💡Tipp: Burgonyapürével, salátával vagy hidegtálon tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése