Őzgerincformában sült csirkemell

Nagyon mutatós eleme lehet egy hidegtálnak, de melegen is nagyon finom fogás ez a különleges csirkemell.

A húsos masszát baconbe göngyöljük, és ahogy már említettem, szerintem az a fogás, amiben bacon van csak finom lehet 😊.

Sütési idő: 180°
Sütési idő: 70 perc

Hozzávalók:

- 200 g bacon
- kb. 500 g csirkemell
- 2 kanál liszt
- 2 tojás
- 150 g reszelt sajt
- 250 g tejföl
- 2 kockasajt
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- + a tetejére tejföl a kenéshez

◾️A csirkemellet kockára vágjuk. 
◾️Hozzáadjuk a tejfölt, a lisztet, a reszelt sajtot, a tojást, a kocka sajtot, a fokhagymát és ízlés szerint fűszerezzük.
◾️Egy őzgerincformát kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibélelünk baconnel úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. 
◾️Ezt követően beleöntjük a masszát. 
◾️A kilógó bacont ráhajtogatjuk a masszára és hosszában még lefedjük két csíkkal. 
◾️A tetejét tejföllel megkenjük és 180°-ra előmelegített sütőben 50 percet sütjük. 
◾️Ezután egy sütőpapíros tepsire kiborítjuk a húst és még 15-20 percet sütjük.
◾️Szeletelés előtt mindenképpen várjuk meg még kicsit hűl.

💡Tipp: Burgonyapürével, salátával vagy hidegtálon tálaljuk.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések