Ananászos-tejszínes csirkemell 🍍
A hús és gyümölcs kombinálása egy ételben eléggé megosztó lehet. Mi nagyon szeretjük ezeket a fogásokat, ezt az ananászos csirkemellet pedig elég gyakran készítem is.
Ha neked nem jelent gondot a cukor fogyasztása, használhatsz konzerv ananászt, de nálunk friss gyümölccsel készül.
Aki hozzánk hasonlóan szívesen kipróbál új ízeket, feltétlen próbálja ki ezt a finomságot is.
📽Videó az elkészítésről:
https://youtu.be/yCA9a9pPlIg?si=DOPfFgX96onk7RQy
Hozzávalók:
- 800 g csirkemell
- kb. 250 g ananász
- 200 ml száraz fehérbor
- 50 ml olaj
- 1 húsleveskocka
- 3 kanál citromlé
- só
- 200 ml tejszín
- 2 kanál keményítő
- 800 g csirkemell
- kb. 250 g ananász
- 200 ml száraz fehérbor
- 50 ml olaj
- 1 húsleveskocka
- 3 kanál citromlé
- só
- 200 ml tejszín
- 2 kanál keményítő
◾️A csirkemellet vágjuk egyenlő nagyságú csíkokra és kevés forró olajon hirtelen süssük meg.
◾️Ízlés szerint sózzuk, hozzáadunk 2 evőkanál citromlét, a bort, az elmorzsolt húsleveskockát, jól összekeverjük és fedő alatt, lassú tűzön kb. 15-20 percig pároljuk, olykor megfordítjuk a húst.
◾️A jól lecsorgatott ananászt felaprózzuk, egy serpenyőbe tesszük és 2 kávéskanál citrom lével, erős tűzön kissé megpirítjuk.
◾️Ezután húshoz adjuk és még kb. 5 percig együtt rotyogtatjuk.
◾️A tejszínt a keményítővel kikeverjük és folyamatosan kevergetve a húshoz adjuk.
💡Tipp: Párolt rizzsel tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése