Ananászos-tejszínes csirkemell 🍍

A hús és gyümölcs kombinálása egy ételben eléggé megosztó lehet. Mi nagyon szeretjük ezeket a fogásokat, ezt az ananászos csirkemellet pedig elég gyakran készítem is.

Ha neked nem jelent gondot a cukor fogyasztása, használhatsz konzerv ananászt, de nálunk friss gyümölccsel készül.

Aki hozzánk hasonlóan szívesen kipróbál új ízeket, feltétlen próbálja ki ezt a finomságot is.

📽Videó az elkészítésről:

https://youtu.be/yCA9a9pPlIg?si=DOPfFgX96onk7RQy

Hozzávalók:
- 800 g csirkemell
- kb. 250 g ananász
- 200 ml száraz fehérbor
- 50 ml olaj
- 1 húsleveskocka
- 3 kanál citromlé
- só
- 200 ml tejszín
- 2 kanál keményítő

◾️A csirkemellet vágjuk egyenlő nagyságú csíkokra és kevés forró olajon hirtelen süssük meg. 
◾️Ízlés szerint sózzuk, hozzáadunk 2 evőkanál citromlét, a bort, az elmorzsolt húsleveskockát, jól összekeverjük és fedő alatt, lassú tűzön kb. 15-20 percig pároljuk, olykor megfordítjuk a húst. 
◾️A jól lecsorgatott ananászt felaprózzuk, egy serpenyőbe tesszük és 2 kávéskanál citrom lével, erős tűzön kissé megpirítjuk. 
◾️Ezután húshoz adjuk és még kb. 5 percig együtt rotyogtatjuk. 
◾️A tejszínt a keményítővel kikeverjük és folyamatosan kevergetve a húshoz adjuk.

💡Tipp: Párolt rizzsel tálaljuk.







Megjegyzések

Népszerű bejegyzések